blog

Nieuwsstelling: Blok moet duidelijk zijn vóór kerstreces

Geen categorie

Nieuwsstelling: Blok moet duidelijk zijn vóór kerstreces

Minister Stef Blok (Wonen) heeft een voorzichtige opening geboden in de kwestie rondom de huurmarkt. Hij wil de huurprijs maximeren op 4,5 procent van de WOZ-waarde. Deze tegemoetkoming is volstrekt onvoldoende. Ten eerste zou Blok niet moeten vasthouden aan de verhuurderheffing van 2 miljard. Middelen om nieuwe woningen te bouwen, verdwijnen dan in de staatskas. Ten tweede moet Blok de WOZ-methodiek nu al aanpassen. Door pas in te grijpen als corporaties in de problemen komen, dempt hij de put als het kalf is verdronken. Blok moet vóór het kerstreces duidelijkheid brengen op de huurmarkt. Anders dreigt afstel in plaats van uitstel van geplande woningprojecten en valt de bouwsector om. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel