blog

Nieuwsstelling: regierol provincie nodig in winkelmarkt

Geen categorie

Nieuwsstelling: regierol provincie nodig in winkelmarkt

Retailers staan de komende jaren voor gigantische uitdagingen. Als je de winkel(vastgoed)markt echter overlaat aan ‘de markt’, wordt het niks. Tot dusverre heeft de marktwerking vooral geleid tot extra meters. Het is de provincie die de regierol zo snel mogelijk op zich moet nemen. Dat stelt Marcel Evers van branchevereniging CBW-Mitex in een column die donderdag in het novembernummer van Vastgoedmarkt verschijnt.

Volgens Evers hebben marktpartijen niet de mogelijkheid om bindende regels op te leggen. De markt is bovendien niet verantwoordelijk voor het juiste voorzieningenniveau. Daarom moet de provincie de regie pakken, de richting bepalen en duidelijkheid verschaffen aan de markt. Retailers en beleggers zijn gebaat bij de duidelijkheid die hierdoor ontstaat. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel