blog

Nieuwsstelling: huurders Woonbron de dupe verbouwing ss Rotterdam

Geen categorie

Nieuwsstelling: huurders Woonbron de dupe verbouwing ss Rotterdam

Woningcorporatie Woonbron heeft hotelschip ss Rotterdam verkocht aan WestCord Hotels voor 29,9 miljoen euro. De corporatie raakte in financiële problemen door de verbouwing van het schip voor 250 miljoen euro. In 2009 moest de Woonbron 160 miljoen euro lenen bij de Bank Nederlandse Gemeenten en Rabobank en daarvoor zelfs 2.700 woningen in onderpand geven. Voor de aflossing putte de corporatie uit de positieve kasstroom en opbrengsten van verkopen aan particulieren, het Wooninvesteringsfonds en andere beleggers. Ook is een deel van het eigen vermogen aangewend. De precieze verhoudingen tussen de verschillende geldbronnen waren volgens een woordvoerder niet aan te geven. Maar uiteindelijk zijn het de huurders van Woonbron die de rekening hebben betaald. Bent u het hiermee eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel