blog

Nieuwsstelling: beleg in Nederlandse, niet Duitse woningmarkt

Geen categorie

Nieuwsstelling: beleg in Nederlandse, niet Duitse woningmarkt

De Deutsche Bundesbank kijkt met zorg naar de Duitse woningmarkt, omdat daar mogelijk sprake zou zijn van een luchtbel. In de zeven grootste steden stegen de prijzen van nieuwe woningen in 2010 met 4,9 procent en in 2011 met 9,1 procent. Dit jaar lijkt de prijsstijging aan te houden. De combinatie van lage rentetarieven en hoge liquiditeit kan in grootstedelijke gebieden tot excessen leiden die een ‘serieus gevaar’ zouden betekenen voor de financiële stabiliteit, aldus de Bundesbank.

Bij Nederlandse particuliere en institutionele beleggers valt de van oudsher veel lager geprijsde woningmarkt erg in de smaak. De beleggers zouden de waarschuwing echter ter harte moeten nemen. In plaats van duur in te kopen in Duitsland, zouden ze beter hun vizier op Nederland kunnen richten. Het leeglopen van de Nederlandse woningmarktzeepbel maakt woningen steeds aantrekkelijker geprijsd. Door in Nederland te investeren, slaan beleggers dan meteen twee vliegen in één klap. Beleggen in de Nederlandse woningmarkt is binnenkort niet alleen goed voor de eigen portemonnee, maar helpt ook de Nederlandse economie vooruit. Bent u het hiermee eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel