blog

Nieuwsstelling: winstalarm Metro voorbode van winkelleegstand

Geen categorie

Nieuwsstelling: winstalarm Metro voorbode van winkelleegstand

Het Duitse detailhandelsconcern Metro, eigenaar van onder meer de elektronicaketen Media Markt, heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verlaagd. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Metro ging er tot dusver van uit dat de winst voor rente en belastingen dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau zou uitkomen als de 2,37 miljard euro die in 2011 werd behaald. Nu voorziet het bedrijf een resultaat van rond de 2 miljard euro. Het winkelbedrijf wijt de winstdaling aan de oplopende werkloosheid en het dalende consumentenvertrouwen in de eurozone. Vooral in Zuid-Europa en delen van Oost-Europa merkt het bedrijf daar de laatste weken de gevolgen van.

De mindere resultaten bij Metro zijn een voorbode van winkelleegstand in Nederlandse steden. Bent u het eens/oneens met deze stelling?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel