blog

Nieuwsstelling: lenteakkoord hypotheken van tafel

Geen categorie

Nieuwsstelling: lenteakkoord hypotheken van tafel

Nadat zo’n beetje elke zichzelf respecterende econoom en woningmarktpartij de aanstaande nieuwe hypotheekregels met de grond gelijk heeft gemaakt, was het vrijdag de beurt aan de fiscalisten. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs uitten in het Financieele Dagblad felle kritiek op die regeling. Zo hebben starters vanaf 1 januari alleen recht op hypotheekrenteaftrek als ze vanaf dag één beginnen met de aflossing. Volgens de fiscalisten houdt alleen al dit onderscheid tussen oude en nieuwe gevallen voor de rechter geen stand.

Als PvdA en VVD toch besluiten de regels in te voeren, belandt de politiek en de woningmarkt in een fiscaal en juridisch mijnenveld, waarschuwen ze. Dit zoveelste gefundeerde bezwaar tegen de nieuwe hypotheekregels kunnen de verwachte nieuwe coalitiepartners niet meer negeren. De eind april in enkele dagen in elkaar geflanste hypotheekregels moeten van tafel. Beste uitgangspunt voor een integrale hervorming van de woningmarkt blijft het akkoord Wonen 4.0, waarin de regels veranderen voor nieuwe én oude gevallen. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel