blog

Nieuwsstelling: faillissementsgolf winkelketens nabij

Geen categorie

Nieuwsstelling: faillissementsgolf winkelketens nabij

Deze week zal blijken of textielketen Henk ten Hoor met 103 winkels definitief zijn deuren moet sluiten. Tot nu toe is het aantal faillissementen van winkelketens beperkt gebleven, zeker gezien de lengte van de crisis. Veel winkelketens, vooral in het mode-, woon- en elektronicasegment, staat het water echter aan de lippen.
Sommige winkelbeleggers houden deze retailers nu nog kunstmatig met een lagere huur boven water, omdat ze lege plekken in hun winkelcentra en -gebieden willen voorkomen. Maar het zal niet lang meer duren voordat ook de lagere huur geen soelaas meer biedt en er meer winkelketens gaan omvallen. Het nakende faillissement van Henk ten Hoor zal dan ook de eerste in een rij zijn van veel meer omvallende winkelbedrijven. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel