blog

Nieuwsstelling: vastgoedcrisis brengt Nederlandse banken in gevarenzone

Geen categorie

Nieuwsstelling: vastgoedcrisis brengt Nederlandse banken in gevarenzone

Woensdag maakte ING bekend in het tweede kwartaal bijna drie keer zoveel voorzieningen (120 miljoen euro) op de commerciële vastgoedleningenportefeuille te hebben getroffen dan in het eerste kwartaal (45 miljoen euro). Ook de voorzieningen op de woninghypotheken nemen toe.
SNS Reaal dreigt te bezwijken onder zijn portefeuille met slechte commerciële vastgoedfinancieringen. En ook Rabobank begint het benauwd te krijgen met een grote blootstelling aan vastgoed middels Rabo Vastgoedgroep (Bouwfonds, FGH Bank, MAB) en een woninghypothekenportfolio van ruim 200 miljard euro. Bent u bezorgd dat de crisis op de kantoren- en woningmarkt Nederlandse banken in de gevarenzone brengt?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel