blog

Nieuwsstelling: pensioenfondsen moeten geen woninghypotheken kopen

Geen categorie

Nieuwsstelling: pensioenfondsen moeten geen woninghypotheken kopen

Werkgeversvereniging VNO-NCW wil dat pensioenfondsen helpen bij het oplossen van de woningmarktcrisis door woninghypotheken van de banken over te nemen. Rabobank-topman Piet Moerland sloot zich eind vorige week bij dat betoog aan. Hij riep pensioenfondsen op om voor 90 miljard euro aan woninghypotheken van banken te kopen. Pensioenfondsen moeten dit voorstel echter afwijzen.

De fondsen zijn er namelijk niet om banken uit de brand te helpen. Ze moeten een optimaal rendement voor hun pensioengerechtigden behalen. En met woningprijzen die nog zeker 10 procent dalen, is dat rendement onhaalbaar. Banken hebben de crisis bovendien grotendeels zelf veroorzaakt met het verstrekken van aflossingsvrije tophypotheken en hun jarenlange verzet tegen beperking van de hypotheekrenteaftrek. En wie zich brandt, moet op de blaren zitten. Mee (on)eens?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel