blog

Nieuwsstelling: marktkrachten lossen leegstand geleidelijk op

Geen categorie

Nieuwsstelling: marktkrachten lossen leegstand geleidelijk op

De hoge kantorenleegstand van 14 procent gaat de komende jaren afnemen. Marktkrachten zullen geleidelijk voor meer evenwicht zorgen. De leegstand zet druk op de prijzen, waardoor nieuwbouw wordt ontmoedigd en onttrekkingen worden gestimuleerd. Verder is er sprake van werkgelegenheidsgroei en zullen de dalende prijzen enig opwaarts effect hebben op het ruimtegebruik in de kantorensector. Het aanpassingsproces is wel een kwestie van lange adem en de leegstand zal ook in 2020 nog niet volledig zijn weggewerkt.
Dit blijkt uit de verkenningen van de regionale kantorenmarkten door het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) waarvan een verslag staat in Vastgoedmarkt van augustus 2012. Gelooft u hierin?

 

 

 Powered by

Reageer op dit artikel