blog

Het nieuws van Onno Dwars

Geen categorie

Het nieuws van Onno Dwars

Onno Dwars, manager Duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed en finalist voor de Yardi Vastgoedmarkt Young Talent Award, las met enige verwondering het bericht ‘Kantorenleegstand in tien jaar naar 5 procent’ van 27 juni 2012. ‘Een kantorenconvenant gebaseerd op een zelfregulerende markt, waarin men elkaar aanspreekt op gedrag. Het lijkt te mooi om waar te zijn.’

‘Een sector die integriteit en maatschappelijke betrokkenheid centraal gaat stellen is bezig met zijn en onze toekomst. Een opgave die wij als nieuwe generatie met volle overgave moeten oppakken. De aanpak van de kantorenleegstand is een goede stap van overheid en aanbieders. Maar we moeten verder gaan. Ook de gebruikers moeten worden aangesproken op hun maatschappelijke rol en de gevolgen van hun vestigingskeuze. Duurzaamheid gaat niet alleen over energie, maar over alle langetermijneffecten van keuzes. We moeten meer gaan nadenken over de Circulaire Economie met de nadruk op verantwoordelijk materiaal (her-)gebruik, maar ook op sociale cohesie in wijken en buurten en leefbaarheid in onze steden. Met trots constateer ik dat de vastgoedsector een ongekende zelfregulerende werking heeft. Een sector om trots op te zijn.’

Lees hier het artikel Kantorenleegstand in tien jaar naar 5 procent

 

Reageer op dit artikel