blog

Het nieuws van Rudy Stroink

Geen categorie

Het nieuws van Rudy Stroink

Rudy Stroink, oprichter van TCN Property Projects, was aanwezig bij de presentatie van de adviezen van het Bouwteam, door de minister van BZK (Bouwzaken) aangesteld om de bouwsector los te trekken.

Stroink: ‘Een hoop adviezen, sommige beter dan andere, maar ik ben het cynisme voorbij en vind alles goed wat lijkt op een plan of een idee. In de spirit van het lente-akkoord. Debat is luxe. We gaan DIE kant op en onderweg merken we wel wat werkt. Dus als Taco van der Hoek probeert zijn NEEN tegen de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek er nog eens in te gooien, houdt Adriaan Visser mij nog net tegen voordat ik hem intellectueel aanvlieg. De bouwwereld onder aanvoering van Eelco Brinkman heeft weer zijn NEEN tegen de vergelijkbare plannen van NVM uitgesproken. De banken en de ministeries hebben al een NEEN uitgesproken tegen een sloopfonds voor kantoren, enzovoort. De Olympische sport over je schaduw heen springen, gaat voorbij aan de vastgoedsector. Ik heb tijdens de presentatie mijn hoop uitgesproken dat de vastgoed- en bouwbedrijven hun ondernemers spirit mobiliseren om met nieuwe en aanspreken voorstellen te komen. Passend bij een nieuwe tijd, met nieuwe behoeften en methoden. Creatief slopen hoort daar bij en dan de vrijkomende gronden gebruiken om minder weilanden dicht te plamuren met saaie woningbouw. En dan komen met spannende woonoplossingen op bedrijfslocaties. Dat gaat zo: OK u zit wel op bedrijventerrein Hoogdrievensteinerveen, maar u heeft de mooiste en grootste woning voor een wereldprijs. Zoiets. Economie is emotie. Emotie en vooral het verlies van vertrouwen heeft ons de crisis ingetrokken, emoties als optimisme en geloof in onszelf, moeten ons eruit trekken.

 Dat was zo leuk aan de Dag van de Projectontwikkeling van de NEPROM, die ging over oplossingen. Het cynisme voorbij.’

Lees hier het artikel Bouwteam: ‘nieuw elan voor de bouw’

 

Reageer op dit artikel