blog

Het nieuws van Judith Schotanus

Geen categorie

Het nieuws van Judith Schotanus

De laatste weken las Judith Schotanus, tot deze week webredacteur bij Vastgoedmarkt, helaas veel negatieve berichten in de nieuwsbrieven.

Schotanus: ‘Een jaar geleden begon ik als webredacteur bij Vastgoedmarkt. De meeste nieuwsberichten waren toen gematigd positief. Er was vertrouwen dat de economie en de vastgoedsector de problemen langzaam weer te boven zouden komen. De stemming is nu totaal omgeslagen. De woningmarkt zit nog verder in het slob, kantoren staan in de uitverkoop en het rendement op de meeste beleggingsfondsen is laag. Er is het afgelopen jaar wel veel nagedacht over oplossingen. Het Bouwteam stelt voor een fonds te introduceren om leegstaande kantoorgebouwen uit de markt te halen, het H(erbestemmings)-team deed aanbevelingen voor de herontwikkeling van karakteristieke gebouwen en diverse brachorganisaties bundelden hun krachten en kwamen met een integraal plan voor het vlottrekken van de woningmarkt. Het is hoog tijd dat deze voorstellen door de vastgoedsector en de politiek opgepakt worden. Daarbij helpt het dat de waarden van kantoorgebouwen dalen en het belang van rendement uit huurinkomsten stijgt. Volgens Coen van Oostrom (OVG) is bestaande bouw voor het eerst relatief goedkoper dan nieuwbouw. Hoe vervelend dit ook is voor de eigenaren, het biedt meer mogelijkheden voor herbestemming of renovatie van de vele leegstaande kantoren.’

Reageer op dit artikel