blog

Het nieuws van Paul Oudeman

Geen categorie

Het nieuws van Paul Oudeman

Het nieuws over de vastgoedmarkt bestond deze week uit zowel negatieve als positieve berichten. Paul Oudeman, Kantorenloods Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam volgde het nieuws en knoopte de koppen van verschillende berichten aan elkaar.

Oudeman: ‘Zegt u het maar… Je zult maar een zak geld hebben en aan de hand van de krantenkoppen moeten investeren in vastgoed. Het was de week met een ‘Explosieve stijging van het aantal faillissementen’ en waarin wordt beweerd dat de ‘Bouwsector nooit meer naar niveau van vóór 2008’ zal terugkeren. ‘Je krijgt een “Fors lager rendement in de vastgoedbeleggingsmarkt’ en het ‘Beleggingsvolume zit op een dieptepunt’. Overigens zal geen sprake zijn van ‘een permanente ijstijd in de vastgoedsector’, aldus FGH. In de tussentijd ‘krimpt de economie van Nederland extra door de woningmarkt’. Volgens NVB de schuld van de banken, want het ‘dichtdraaien hypotheekkraan verwoest de economie’. Een Rabo-topman vindt ‘huizen 10 procent te duur’. Gelukkig gaat volgens ING de ‘prijsdaling van woningen veel trager dan in jaren ’80’. Opsteker is dat de ‘Prijsdaling koopwoning minder groot’ is en ‘Prijs van dure koopwoningen stijgt’. Al met al zal de ‘Prijsdaling van 5 procent in 2012 de woningmarkt niet baten’.

 Investeren in  topkantoren dan maar, immers ‘de huren zijn opnieuw gestegen’, dit ‘terwijl het herstel van de kantorenmarkt uitblijft’. Gelukkig is de ‘Amsterdamse kantorenmarkt een gunstige uitzondering’, net als de hotelmarkt want daar ‘zet het herstel door’. Ik begrijp wel dat iemand het recordbedrag van 88 miljoen dollar betaalt voor een appartementje in New York. Want ondanks dat de ‘Woningprijzen VS blijven dalen’, ‘Krabbelt Amerikaanse huizenmarkt op’.’

Lees hier het artikel FGH: geen permanente ijstijd vastgoed

Reageer op dit artikel