blog

Het nieuws van Annemieke Roobeek

Geen categorie

Het nieuws van Annemieke Roobeek

‘De leegstand grijpt om ons heen en al lijkt het dat het op sommige plaatsen wat minder achteruit gaat dan elders, we kunnen de ogen niet sluiten voor de leegstand.’ Annemieke Roobeek, professor aan de Nyenrode Business Universiteit en eigenaar van MeetingMoreMinds, reageert op het bericht Leegstand winkels neemt iets toe van 6 februari.

‘Het bijzondere van winkellocaties is’, stelt Roobeek, ‘dat ze nu al worden getransformeerd naar andere bestemmingen. Dat is een verlies van functionaliteit, maar een winst in behoud van leefbaarheid. De Neprom mag de DNB verwijten onnodig paniek te zaaien, maar laten we elkaar niet voor de gek houden. De vastgoedcrisis is al lang onder ons. De kantorenmarkt is rampspoed voor menig eigenaar, belegger en bank. Het collectief Refill geeft een pasklaar antwoord: afwaarderen en direct een innovatieve, duurzame invulling geven met een mix van gebruikers. Van winkel tot woonruimte, van kantoor naar multi-mix van gebruikers. Het kan! Kijk op www.refillnow.nl en er gloort hoop. Kijk door de vastgoedcrisis heen en transformeer mee.’

Lees hier het artikel Leegstand winkels neemt iets toe

Reageer op dit artikel