blog

Het nieuws van Robert van Ieperen

Geen categorie

Het nieuws van Robert van Ieperen

Minister Spies heeft een Bouwteam opdracht gegeven in een Toekomstagenda Bouw aan te geven hoe de woning- en utiliteitsbouw sterker uit de crisis kan komen. Robert van Ieperen, partner van Fakton, draagt een bouwsteen aan voor deze Toekomstagenda.

Van Ieperen: ‘Met ondernemerschap en actiegerichtheid moet onze bouw- en vastgoedsector er weer bovenop komen. Gelukkig zie ik dagelijks goede voorbeelden. Geld is zeker beschikbaar voor projecten waar snel met daadwerkelijke realisatie kan worden begonnen. Een micro-economische werkelijkheid, vergelijkbaar met een goede oogst van een individuele wijnboer in een slecht wijnjaar.

Macro-economisch blijft het echter kwakkelen. Verklaring daarvoor is het gelijktijdig failliet van verschillende financieringsmechanismen. De manier waarop we onze grondbedrijven, woningcorporaties en koopwoningen financieren, is niet langer houdbaar. Er moeten snel knopen worden doorgehakt, anders roest de economische productiemachine definitief vast. Een belangrijke bouwsteen voor de toekomstagenda is het creëren van een vrije markt voor middeldure huurwoningen. De hele keten is ermee geholpen, het is de hoogste tijd. De consument vraagt erom, institutionele beleggers willen investeren, de bouwsector kan deze woningen hoogwaardig en kostenefficiënt realiseren en de grondprijzen zijn heel behoorlijk. Een kwestie van herprogrammeren van projecten en harde doelen najagen. Assepoester (de beleggershuurwoning) komt wat mij betreft bovenaan op de Toekomstagenda van het Bouwteam.’

Lees hier het artikel Bouwteam voor sterkere bouwsector

Reageer op dit artikel