blog

Jan Willem ten Kley

Geen categorie

Jan Willem ten Kley

Jan Willem ten Kley, directeur Conduct Vastgoed, reageert deze week op het bericht over de duurste verkochte particuliere woning in Nederland het afgelopen jaar, in Elsevier.

Ten Kley: ‘In het kerstnummer van Elsevier wordt ieder jaar verslag verslag gedaan van de duurste verkochte particuliere woning in Nederland gedurende het afgelopen jaar. Elsevier volgt criteria die zijn opgesteld door het kadaster, namelijk dat het een woonhuis met ondergrond moet betreffen, en bovendien op één perceel gelegen. Er mag ook geen bedrijfsgebouw in de koop betrokken zijn. Naar aanleiding van een verkoop die ik begeleidde in 2011 van een particuliere woning van 5,4 miljoen euro, heeft Elsevier mij benaderd. Deze woning kwam echter niet in aanmerking voor het artikel. Vreemd.

Volgens Elsevier is de duurst verkochte woning in 2011 voor een prijs van 3,4 miljoen van eigenaar verwisseld. De woning van 5,4 miljoen valt niet binnen de doelgroep, volgens Elsevier, omdat het eigendom uit twee percelen bestaat. De aanlegsteiger aan het water heeft namelijk een ander kadastraal perceelnummer. Wel wilden zij een huis van 3,3 miljoen euro opnemen, dat ik in datzelfde jaar heb verkocht, als de op één na duurste woning. De huizen liggen op een steenworp afstand van elkaar en zijn in gebruik als particuliere woning. Ik vind het daarom niet terecht dat gemeld wordt dat de duurste woning 3,4 miljoen euro kostte. Ik kon praten wat ik wilde met de verslaggever, maar deze hield vast aan de criteria van het kadaster.

 Vreemd! Het lijkt me een verkeerde voorstelling van zaken. Er is wel degelijk geld voor mooi wonen en er wordt wel degelijk gekocht. Juist in het exclusieve segment! Het artikel in Elsevier is daardoor in mijn ogen geen reflectie van de werkelijkheid. Wat dat betreft is Vastgoedmarkt een stuk betrouwbaarder.’

Lees hier het artikel Ten Kley betwist ranglijst Elsevier

Reageer op dit artikel