blog

Het nieuws van Henk Jagersma

Geen categorie

Het nieuws van Henk Jagersma

Afgelopen week (5 december) las Henk Jagersma, directievoorzitter van Syntrus Achmea Vastgoed, dat de Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening) ‘sceptisch’ is over zijn eigen verordening om de leegstand van kantoren aan te pakken.

Jagersma: ‘Ik ben absoluut niet verrast, omdat de aangekondigde dwangmiddelen niet helpen de problemen van vandaag en morgen op te lossen. Sterker nog, het is een juridisch wangedrocht. In het verleden is veel geld verdiend door ontwikkelaars en gemeenten bij de ontwikkeling van nieuwe kantoren. Huurders kregen incentives om te verhuizen. Iedereen die wilde beleggen kon vrij gemakkelijk en goedkoop een financiering krijgen. Nu zien we de markt weer corrigeren en dat is veel effectiever. De marktprijs voor oude en nieuwe kantoren daalt snel. Hierdoor zijn nieuwe ontwikkelingen niet meer lucratief voor gemeenten, ontwikkelaars en huurders. Door deze ontwikkeling zal op den duur ook de gemeente moeten afboeken op grondposities zoals de marktpartijen dat doen op hun kantoren. En dat is nodig om de kantorenmarkt weer gezond te krijgen.’

Lees hier het artikel Amsterdamse aanpak leegstand op losse schroeven

Reageer op dit artikel