blog

Het nieuws van Ger Hukker

Geen categorie

Het nieuws van Ger Hukker

Ger Hukker, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), reageert deze week op het nieuws dat de AFM vindt dat het taboe op de aanpak van de hypotheekrenteaftrek doorbroken moet worden.

Hukker: ‘De afgelopen week laaide de discussie rond de hypotheekrenteaftrek en de hoge hypotheekschulden opnieuw op. Oorzaak is deze keer de mogelijke extra bezuinigingsronde van het kabinet. Zolang er geen duidelijk integraal plan ligt voor de woningmarkt roep je dit soort discussies keer op keer op.
Zeker in een tijd met financiële tegenvallers en platte bezuinigingsmaatregelen, is het logisch dat men aan de woningmarkt denkt. De oplossing moet dus gezocht worden in een duurzame, integrale visie op de koop- en huurwoningmarkt. Een visie met toekomstperspectief voor huurders en kopers. Wanneer die visie er is en de spelregels op de koop- en huurwoningmarkt als gevolg van dat perspectief op termijn moeten wijzigen, creëert dat in het land veel meer begrip en komt het vertrouwen in de woningmarkt terug. Dus, nee tegen platte bezuinigingen op de woningmarkt zonder langetermijnperspectief.’

Lees hier het artikel AFM: pak aftrek hypotheekrente aan

Reageer op dit artikel