blog

Het nieuws van Boris van der Gijp

Geen categorie

Het nieuws van Boris van der Gijp

De afgelopen week was, volgens Boris van der Gijp, directeur Verhuur & Verkoop van ASR Vastgoed Ontwikkeling, een bewijs dat de dynamiek in de detailhandel overweldigend is.

Van der Gijp: ’Dit is te zien aan berichten over de schaalvergroting in de supermarktwereld met de overname van C1000 door Jumbo, het faillissement van schoenenretailer Mandemakers en de komst van de eerste zelfstandige Zara Home naar Amsterdam. Tegelijkertijd is daar de ongekende kracht van nieuwkomers als Primark die het winkellandschap op zijn kop zetten. Tussen al deze nieuwsfeiten bleef de aankondiging van Ahold, dat zij in de zomer van 2012 de eerste supermarkt afhaalpunten openen, ietwat onderbelicht. De boodschappen van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall kunnen straks via internet besteld worden en afgehaald op goed bereikbare afhaalpunten langs de snelwegen. Het effect van internet beperkt zich daarmee niet langer tot het winkelen, ook het boodschappen doen in Nederland verandert in hoog tempo. Steeds vaker zal dit plaatsvinden op goed bereikbare (knoop)punten. Omdat elke euro maar een keer uitgegeven kan worden, is dit slecht nieuws voor te kleine en minder goed bereikbare boodschappencentra. Die centra moeten zich vernieuwen, willen ze kunnen overleven. Het is een onomkeerbare trend, dat er op termijn nog minder en dus ook andere boodschappencentra komen.’

Lees hier de genoemde artikelen: Jumbo geduchte concurrent AH na overname C1000, Eerste Zara Home in Amsterdam, Schoenenretailer Mandemakers failliet

Reageer op dit artikel