blog

Het nieuws van Peter Nieland

Geen categorie

Het nieuws van Peter Nieland

De kop ‘Brussel meest veelzijdige winkelstad van de Benelux‘ trok maandag 21 november de aandacht van Peter Nieland, directeur Locatus Nederland.

Nieland: ‘België beter dan Nederland? Het is geen wedstrijd, maar toch. We hebben vaak een ander beeld in ons hoofd dan wat de realiteit is. Is er in Nederland meer horeca dan in België? Landelijk gezien zeker niet. België heeft net zoveel restaurants en twee keer zoveel cafés. Per stad ligt dit weer anders. Het verraste mij dat Amsterdam Centrum tweemaal zoveel restaurants heeft als Brussel. Bij het landelijk aanbod van grootschalige winkels scoort Nederland een stuk hoger. Dit zie je ook terug wanneer je de steden vergelijkt. Dan de passanten. De Belgische steden trekken over het algemeen meer winkelpassanten, maar wij hebben Utrecht en Den Bosch als koplopers van de Benelux. Ik was verrast door de kop, maar ook door onze eigen database. Jammer voor Amsterdam, maar gelukkig zijn er meer ranglijsten!’

Lees hier het artikel Brussel meest veelzijdige winkelstad van de Benelux

Reageer op dit artikel