blog

Het nieuws van Hans Gosewehr

Geen categorie

Het nieuws van Hans Gosewehr

Hans Gosewehr, partner bij Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten vindt het een prima initiatief van IVG om de Arena Towers, het voormalige kantoor van ABN AMRO, te herontwikkelen tot hotel.

Gosewehr: ´Het is mooi om te zien dat een voormalig kantoorgebouw, waarbij Van Gool & Partners (nu Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten) in 1987 aan de basis van de ontwikkeling stond, een nieuwe functie krijgt. De economische levensduur van een kantoorgebouw is vaak korter dan waarmee de gemiddelde belegger bij de aanschaf rekening houdt. Hier wordt aangetoond dat de kwaliteit van de locatie van cruciale betekenis is om een andere bestemming mogelijk te maken. Echte duurzaamheid vindt zijn oorsprong in de lengte van de periode waarin een gebouw bestaansrecht heeft. Een goed voorbeeld is de grachtengordel van Amsterdam, waar in de loop der eeuwen functiewisselingen de continuïteit in het gebruik van de gebouwen konden waarborgen.

Een hotel in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost sluit aan bij de doelstelling om de oorspronkelijke monocultuur (uitsluitend kantoren en bedrijfsruimten) te doorbreken. De ontwikkeling van woningen in dit gebied is gestrand. Dat is niet verwonderlijk. Ondanks de aantrekkelijkheid voor kantoren, grootschalige detailhandel en entertainment, blijft het gebied als woonomgeving toch weinig attractief. Een punt van mogelijke zorg is het feit dat er nu wellicht te veel hotels worden gerealiseerd. Aan de zuidkant verrijst een Fletcher hotel, G&S Vastgoed realiseert een viersterrenhotel naast de Ziggo Dome, Pronam heeft overeenstemming met Marriot voor de realisatie van een Courtyard hotel op het Atlas terrein en de herontwikkeling van een deel van Nieuw Amsterdam tot hotel lijkt ook een feit.’

Lees hier het artikel Arena Towers wordt hotel.

Reageer op dit artikel