blog

Het nieuws van Pieter Affourtit

Geen categorie

Het nieuws van Pieter Affourtit

In tijden waar economen over elkaar heen vallen om weer een volgende crises aan te kondigen, zijn positieve berichten over de vastgoedbranche, volgens Pieter Affourtit, algemeen directeur WPM Groep, een welkome afwisseling.

Affourtit: ‘Afgelopen maandag 10 oktober bood de kop ‘Bouwfonds REIM: Kantoren aantrekkelijke belegging‘ boven een artikel hoop op dit punt… of toch niet? Bouwfonds REIM stelt dat, ondanks de moeilijke situatie op de Nederlandse kantorenmarkt, er goede beleggingsmogelijkheden zijn op duurzame en goede locaties. Dit enthousiasme lijkt vooral ingegeven door het feit dat kantoren aanzienlijk aantrekkelijker zijn dan  andere beleggingssectoren zoals bijvoorbeeld tien-jarige staatsobligaties. Helaas twijfel ik of dit ogenschijnlijk positieve nieuws daadwerkelijk een lichtpuntje is in duistere tijden. Het bericht eindigt met een nogal zwart beeld van een aantal negatieve trends voor de kantorenmarkt. Eén ding is daarbij duidelijk, de afnemende werkgelegenheid heeft grote gevolgen voor de vraag naar kantoorruimte. Kortom een schamel en vooral financieel lichtpuntje. De vrees voor toenemende leegstand blijft onverminderd groot en sanering op grote schaal lijkt dan ook onvermijdelijk.’

Lees hier het artikel Bouwfonds REIM: Kantoren aantrekkelijke belegging

Reageer op dit artikel