blog

Het nieuws van Patrick van Lammeren

Geen categorie

Het nieuws van Patrick van Lammeren

Patrick van Lammeren, oprichter van Top Vastgoed, reageert op het nieuws van 15 september dat de overeenkomst voor de ontwikkeling van het centrumplan in Helmond ontbonden wordt.

Van Lammeren: ‘Tijden veranderen, jarenlang brachten winkelontwikkelaars vol trots in het nieuws, dat zij weer een nieuw ontwikkelingsproject aan hun portefeuille toegevoegd hadden. Nu is het tegenovergestelde aan de gang. Ons land kent tientallen plannen voor de uitbreiding van winkelcentra. Vaak zijn deze plannen tot stand gekomen in competities die gemeenten uitschrijven. In de regel won het plan met de hoogste grondopbrengst. Was een plan eenmaal ‘binnen’, dan konden de architecten aan het werk. Afhankelijk van de daadkracht van de ontwikkelaar verrees er dan enkele jaren later een ambitieus nieuw plan. Dat blijkt nu niet meer te lukken. Plannen die zijn ontwikkeld op basis van de huurprijzen en afzetmogelijkheden van enkele jaren geleden zijn vandaag niet meer te realiseren. Probleem is diezelfde grondwaarde: deze was immers de basis voor de overeenkomst. Met name de grote ontwikkelaars zetten nu in op beperking van de schade door hun portefeuille gehaast af te bouwen. Het is de wereld op zijn kop.’

Lees hier het artikel Helmond ontbindt contract met AM en ING

Reageer op dit artikel