blog

Het nieuws van Lonneke Wijnhoven

Geen categorie

Het nieuws van Lonneke Wijnhoven

Lonneke Wijnhoven, directeur communicatie Heijmans en winnaar van de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2009, reageert op de oproep van Neprom voorzitter Wienke Bodewes om te investeren in duurzaam vastgoed.

Wijnhoven: ‘Eigenlijk kun je in onze sector niets anders doen dan duurzaamheid voorop stellen, iets dat je nu bouwt moet immers jaren mee. Hoe meer je rekening houdt met de gebruikerswaarde, hoe duurzamer en hoe beter het gebouw bestand is tegen de taaie markt. Dat lijkt makkelijk, maar gaat in de praktijk al snel over energiereductie en de techniek die daarvoor nodig is.  Het gaat veel verder! Vergelijk het maar met de aanschaf van een nieuwe auto, die zult u ook niet dagelijks kopen. In onderhoud en verbruik is deze goedkoper dan een bestaande auto. Met een groenere motor heb je daar vervolgens nog meer plezier van. Maar uiteindelijk kies je een auto omwille van de belevenis, het rijplezier, de mate waarin je zelf het product kan vormgeven en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Vertaald naar de woning: beleving, goede plattegronden, consumentgerichtheid en natuurlijk de daaraan verbonden prijs zijn belangrijke ingrediënten. Als de overheid dan ook nog eens heel kritisch kijkt naar haar marktmaatregelen, dan investeren we allemaal in duurzaam vastgoed.‘

Lees hier het artikel Neprom: Investeer in duurzaam vastgoed

Reageer op dit artikel