blog

Het nieuws van Jim Schuyt

Geen categorie

Het nieuws van Jim Schuyt

Jim Schuyt, directievoorzitter van woningcorporatie De Alliantie, onderschrijft de stelling van ING in zijn nieuws van deze week (8 augustus) dat corporaties op leningen zonder garantie meer rente moeten betalen.

‘Dit klopt. De huur van een nieuwe woning die zonder borging wordt gefinancierd is algauw 20 euro per maand hoger. Gegarandeerde leningen zijn uitermate effectieve en efficiënte instrumenten op de woningmarkt. In de koop- (Nationale Hypotheek Garantie) en in de huursector (Waarborgfonds Sociale Woningbouw) wordt voor 220 miljard euro gegarandeerd. Het Rijk is achtervang. In het FD van 10 augustus wordt vastgesteld dat als Nederland zijn AAA-status verliest dit grote gevolgen heeft voor de woningmarkt. De achtervang is dan minder waard en de rente op leningen gaat omhoog. De Staat der Nederlanden staat voor honderden miljarden euro’s garant. Door de problemen op de Europese financiële markten wordt vast en zeker ook gekeken naar garanties die landen hebben afgegeven. Leningen garanderen is voor de woningmarkt essentieel. Ons garantiestelsel is helaas ook niet meer onaantastbaar.’

Lees hier het artikel ING: duurdere financiering middensegment woningen

Reageer op dit artikel