blog

Het nieuws van Leo Uittenbogaard

Geen categorie

Het nieuws van Leo Uittenbogaard

Een niet onverwacht maar toch somber bericht kwam, volgens Leo Uittenbogaard, algemeen directeur Amsterdam School of Real Estate, deze week van de woningcorporaties in de stadsregio Amsterdam.

Uittenbogaard: ‘Hun rapportage over de woonruimteverdeling laat een nieuw dieptepunt zien. In 2010 kwam slechts 5,1 procent van de sociale woningen in de regio Amsterdam vrij. Nog geen 14.000 sociale woningen kregen een nieuwe bewoner. Het platform woningcorporaties Noordvleugel concludeert dat de toch al slechte doorstroming stagneert. Dit geeft kernachtig de realiteit weer. De auteurs stellen dat het een gevolg is van de economische crisis. Dit is slechts een deel van het verhaal. Het niet functioneren van de huurmarkt is een minstens zo belangrijke oorzaak. Zolang de huren van sociale woningen in Amsterdam achter blijven bij de werkelijke markthuur is er voor vele Amsterdammers weinig reden om te verhuizen. Met als gevolg dat het startersprobleem in Amsterdam met de dag groeit.’

Lees hier het artikel Doorstroming sociale huurwoningen op dieptepunt.

Reageer op dit artikel