blog

Het nieuws van Kim Keeris

Geen categorie

Het nieuws van Kim Keeris

Kim Keeris MRE MRICS, directeur van Accel Real Estate, komt in de week van 4 juli veel onvolledige beleggingsaanbiedingen van zorgvastgoed tegen in de nieuwsaanbieding.

Keeris: ‘Vergrijzing is meer aan de orde dan je denkt. Er komt steeds meer behoefte aan zorg. In Nederland worden woonzorgconcepten ontwikkeld in het bovensegment van de markt, gelegen op chique locaties, zoals oude villa’s. Deze worden nu aangeboden als beleggingsproduct. Ze zijn weliswaar voorzien van een langjarig huurcontract, maar tegen absurd hoge vraagprijzen. Je komt er rendementtechnisch nooit uit. Zeker niet als je ze vergelijkt met Duits vastgoed. De vraagprijs wordt bepaald door de kapitalisatie van de huren en niet door de onderliggende waarde van het vastgoed. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. De villa’s zijn prachtig, maar een villa van 2 miljoen euro als woonhuis, wordt niet direct 8 miljoen euro waard als hij wordt verhuurd aan een zorginstelling. Daarbij zijn dergelijke objecten niet altijd geschikt voor hun nieuwe functie. Dan toch maar liever nieuwe zorggebouwen aanbieden, die voldoen aan de huidige wensen van de gebruiker en aan de regelgeving.’

Lees hier het artikel: Accel Real Estate koopt woonzorggebouw in Duitsland

Reageer op dit artikel