blog

Het nieuws van Jan-Willem Bastijn

Geen categorie

Het nieuws van Jan-Willem Bastijn

In het nieuwsaanbod van deze week (18 juli) viel Jan-Willem Bastijn, managing partner Cushman & Wakefield Nederland, vooral het bericht op ‘Nederland verliest terrein als vestigingsland’.

Bastijn: ‘Hoewel Nederland nog steeds wordt gezien als een stabiel land, met een lage werkloosheid en een hoge internationale exposure, vinden veel buitenlandse partijen ons steeds minder aantrekkelijk als investeringslocatie. Dit lijkt vooral in de Nederlandse kantorenmarkt sporen te trekken. De uitkomsten van het rapport van Ernst & Young, dat de bron was van het bericht, bevestigen de bredere trend die al enige tijd merkbaar is in de markt. De buitenlandse investeerder is in toenemende mate geïnteresseerd in core markets als Duitsland, Frankrijk, het VK en bepaalde landen in Centraal- en Oost-Europa. Het is onze verantwoordelijkheid het tij te keren. Zolang we bepaalde beperkingen van de Nederlandse kantorenmarkt, zoals leegstand, blijven benadrukken en niet aangeven wat de kansen en mogelijke oplossingen zijn, zal de broodnodige buitenlandse investeerder zijn perceptie niet snel bijstellen.’

Lees hier het artikel ‘Nederland verliest terrein als vestigingsland’

 

Reageer op dit artikel