blog

Digitaal uithangbord

Geen categorie

Vastgoedmarkt is als marktleider in Nederland op het gebied van publicaties over commercieel vastgoed verplicht om mee te groeien met (inter)nationale uitgeeftrends.

Tot toe lag het hoofdaccent van Vastgoedmarkt op het printproduct, hoewel al meer dan vijf jaar de dagelijkse digitale nieuwsbrief een optimale service is gebleken voor onze abonnees. Maar wie wel eens in het verleden productie.vastgoedmarkt.nl heeft ingetikt, zonder over de toegangscode te beschikken die elke abonnee heeft, weet dat deze website voor de neutrale bezoeker weinig inspiratie bood om er lang op te vertoeven.

Dat is nu radicaal veranderd. Www.vastgoedmarkt.nl is geen herontwikkeling – om in vastgoedtermen te spreken – maar een geheel nieuw project. Met als resultaat een moderne, open en sprankelende digitaal gezicht voor de gehele commercieel vastgoedbranche in Nederland. Met dagelijks nieuws, nieuwsdossiers, een archieffunctie én voor een belangrijk deel toegankelijk voor niet-abonnees. Natuurlijk blijft een deel van de website exclusief voor onze abonnees beschikbaar – want die betalen er per slot van rekening voor! – maar voor uitgever en redactie is in de nieuwe opzet bewust gekozen voor een bredere toegankelijkheid. Immers, als Vastgoedmarkt zijn leidende positie binnen de branche wil behouden, zal zij ook moeten open staan voor de ontwikkelingen die in de uitgeefwereld al als onomkeerbaar worden beschouwd.

Betekent deze nieuwe website nu dat een abonnement op Vastgoedmarkt overbodig is geworden? Nee beslist niet. De website is het digitale uithangbord voor het hele product Vastgoedmarkt en dat uithangbord moet natuurlijk zo danig zijn dat iedereen vervolgens binnentreedt in het feitelijke product: de content van de krant. In feite bestaan er dus vanaf vandaag, 4 september 2008, drie verschillende Vastgoedmarkten: de website, de nieuwsbrief en de krant, waarbij de laatste de exclusieve verdieping, achtergrond en analyse blijft leveren.

Daarbij zal ook het nodige – soms in een afwijkende vorm – van de krant naar de website worden doorgezet, zoals mijn maandelijkse commentaar. Inclusief de mogelijkheid daar op te reageren. Want een van de wezenlijke kenmerken van internet is het democratische gehalte. Iedereen kan direct laten weten wat hij of zij ervan denkt. Ik ben benieuwd of deze digitale handschoen wordt opgenomen. Ik sta er klaar voor.

Reageer op dit artikel