nieuws

Max Property Group wil 3,75 mln ophalen

Financieel

Max Property Group wil 3,75 mln ophalen

Max Property Group wil 3,75 miljoen euro ophalen via een aandelenemissie om de voltooiing van haar crowdfunding platform te financieren.

De eerste fase is al voor meer dan 70 procent volgeschreven, wat betekent dat het minimum van 500.000 euro al is gehaald. Het opgehaalde kapitaal wordt gebruikt om hun internationale vastgoed crowdfunding platform, Max Crowdfund, inclusief native Android- en iOS-apps, officieel te lanceren en om de vereiste licenties van Europese financiële autoriteiten te verkrijgen.

Max Property Group is sinds 2016 operationeel als vastgoedonderneming en biedt vastgoedfondsen, vastgoedmanagementdiensten en verkoop van vastgoed aan. Het bedrijf heeft momenteel meer dan  7.000.000 euro aan vastgoedactiva en exploiteert een viertal vastgoedfondsen met assets in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland.

Platform

Het bedrijf ontwikkelt het Max Crowdfund-platform sinds eind 2017 en het nieuwe 2.0-platform bereikt nu zijn laatste fase van ontwikkeling. Max Crowdfund is al operationeel met 75.000 wereldwijde gebruikers.

Het echte potentieel wordt  volgens het bedrijf  ontsloten als Max Property Group het platform kan openstellen voor derden voor het realiseren van vastgoedfinanciering. Dit stelt projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren in staat om financiering van hun projecten te realiseren bij particuliere en zakelijke investeerders met vastgoed als onderpand. Investeerders zullen in staat zijn om wereldwijd in vastgoed te investeren vanaf slechts  100 euro. Het nieuwe platform is bijna klaar om te worden vrijgegeven, in afwachting van goedkeuring door de AFM van de aanvraag die in oktober 2019 is ingediend.

Security Tokens

Omdat Max Crowdfund wordt ontwikkelt met blockchain-technologie, was het een natuurlijke beslissing om de aandelenronde te starten op basis van zogenoemde security tokens. De tokenised aandelen, MPGS genaamd, zijn uitgegeven op de IGNIS-blockchain met behulp van Ardor-technologie. Elk MPGS-token vertegenwoordigt één aandeelcertificaat.

Reageer op dit artikel