nieuws

Fractionele groei horeca door hogere prijzen

Financieel

Fractionele groei horeca door hogere prijzen
Café Sijf aan de Oude Binnenweg in Rotterdam, door Misset Horeca uitgeroepen tot beste café van Nederland in 2019.

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal ondanks een afname van de verkopen vooral bij eet- en drinkgelegenheden, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet van logiesverstrekkers, waaronder hotels en vakantieparken, nam met 0,1 procent toe in vergelijking met een kwartaal eerder. Het volume, de voor prijs gecorrigeerde omzet, steeg met 0,3 procent. De omzet van hotels nam met 0,4 procent toe, het volume met 0,2 procent. De omzet van overige logiesverstrekking, waaronder vakantiehuisjes en kampeerterreinen, daalde echter met 0,9 procent.

Restaurants en cafés

Eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, kantines, catering en cafés, hebben in het derde kwartaal 0,2 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. Daarmee groeit de omzet van eet- en drinkgelegenheden al vier jaar op rij. Het volume daalde echter met 0,5 procent. Met 1,0 procent nam de omzet van kantines en catering het sterkst toe. Daarnaast daalde in alle branches van de eet-en drinkgelegenheden het volume, het sterkst bij de restaurants en cafés.

Reageer op dit artikel