nieuws

Veiling politiebureaus met twee uitschieters

Financieel

Wonen of werken in een politiebureau? Op dinsdag 12 november 2019 worden een aantal panden van de politie online geveild.

Veiling politiebureaus met twee uitschieters
Het voormalige politiebureau aan de Hoflaan 134 in Rotterdam

De betreffende politiebureaus en gronden liggen in de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Limburg. Het is overigens niet voor het eerst dat de politie de online veiling inzet voor de verkoop van haar vastgoed. Al eerder werden ruim 50 politiebureaus op deze transparante manier verkocht.

Er zitten prachtige panden bij, zoals het karakteristieke vooroorlogse politiebureau aan de Hoflaan en het politiebureau van Vaals getekend door Wiel Arets. Het Rotterdamse politiebureau aan de Hoflaan, ter grootte van circa 652 m² (bruto vloeroppervlakte) is prachtig gelegen in de historische wijk Kralingen van Rotterdam. Het gedeelte van Kralingen waar dit bureau ligt behoort tot de rijkste stukjes van Nederland. De wijk kent een groot aantal gemeentelijke en rijksmonumenten en het geheel is een beschermd stadsgezicht. Het onderhavige object is geen officieel monument.

Wiel Arets

Een bijzonder architectonisch pand is het politiebureau van Vaals. Gesitueerd aan de poort van Vaals en gelegen op een perceel van 4.190m². Het karakteristieke gebouw, in 1995 ontworpen door architect Wiel Arets, heeft een vloeroppervlak van circa 700 m², verdeeld over begane grond (circa 100 m² opslagruimte) en verdieping (circa 600 m², overwegend ingedeeld als kantoorruimte).

Het meest recente pakket, wat beschikbaar is voor 12 november 2019, is onder andere toegewezen aan makelaarskantoren Cushman & Wakefield, Redept en MVGM.

1. Rotterdam, Boezemsingel 13

2. Rotterdam, Hoflaan 134

3. Houten, Fortweg 6A

4. Gemert, Komweg 45

5. Venray, Leunseweg 4

6. Strijen, Oranjestraat 32

7. Numansdorp, Bernhardstraat 42

8. Vaals, Randweg 5

Hoe werkt de online veiling?
De veiling bestaat uit twee fases, de opbodfase en de afslagfase. De veiling staat minimaal 15 minuten open tijdens de opbodfase. Plaatst iemand in de laatste 3 minuten een bod, wordt de tijd met 2 minuten verlengd. Na het sluiten van de opbodfase volgt de afslagfase, waarin gegadigden eenmaal de kans krijgen een maximaal bod neer te leggen door te ‘mijnen’. Natuurlijk moet je wel even registreren voor je mee kan bieden.

Reageer op dit artikel