nieuws

Ook boze huurders naar Den Haag

Financieel

Ook boze huurders naar Den Haag

Na de boeren, de bouwers en de leraren is het de beurt aan de huurders om naar Den Haag te trekken, in dit geval om aandacht te vragen voor de wooncrisis.

Komende maandag gaan huurders en woningzoekenden naar de Tweede Kamer. Er wordt die dag een bundeling van persoonlijke wooncrisisverhalen aangeboden aan de woordvoerders Wonen van de Tweede Kamer. Daarna debatteert de Kamer over de woningmarkt en nemen huurders plaats op de publieke tribune.

Bussen huurders

In het NoordHollands Dagblad bleek al dat er bussen uit Purmerend met huurders naar de Kamer komen. Woonbonddirecteur Paulus Jansen: ‘Een duidelijk signaal aan de politiek. Doe iets aan de wooncrisis. Schrap de verhuurderheffing zodat er gebouwd kan worden, corporaties de huren betaalbaar kunnen houden en de verduurzaming van hun woningen kunnen betalen. Door de sector elk jaar verder uit te knijpen verergert het kabinet de wooncrisis.’

Bundeling

Onder #wooncrisis en #ikwilenhuis deelden de afgelopen dagen honderden mensen hun persoonlijke wooncrisis. ‘Met een bundeling van deze klachten willen wij de concrete problemen laten zien waar mensen door het huidige woonbeleid tegen aan lopen. Dat moet echt anders!’

Reageer op dit artikel