nieuws

Meer huurinkomsten Arcona Property Fund

Financieel

Meer huurinkomsten Arcona Property Fund
TUŻ Piotrków Trybunalski, Polen (Arcona)

Arcona Property Fund heeft in het derde kwartaal van 2019 een stijging van de bruto huurinkomsten gerealiseerd van 5,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat meldt het in Amsterdam genoteerde vastgoedfonds, dat  belegt in commercieel vastgoed in Centraal-Europa. De netto huurinkomsten stegen met 11,5 procent en kwamen uit op 3,87 miljoen euro  tegen 3,47 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De bezettingsgraad bedroeg aan het einde van het kwartaal 85,8 procent.

Het resultaat na belasting kwam in het derde kwartaal van 2019 uit op  210.000 euro. Het resultaat na belasting zonder eenmalige lasten en waarderingsresultaat bedroeg 1.022.000 euro, tegen 765.000 euro in dezelfde periode vorig jaar, een stijging van 33 procent. Het operationeel resultaat kwam in het derde kwartaal uit op   1,5 miljoen euro.

Arcona Property Fund heeft, zoals eerder aangekondigd, vijf objecten in de Slowaakse stad Košice in de verkoop gezet. CBRE is aangesteld als verkopende makelaar. Een aantal partijen heeft interesse getoond in het vastgoed.

Reageer op dit artikel