nieuws

Miljoeneninvestering in Arnhems industriepark

Financieel

Vastgoedbelegger Schipper-Bosch steekt in een consortium met vier andere partijen de komende vijf jaar ‘tientallen miljoenen’ euro’s in de duurzame ontwikkeling van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. 

Miljoeneninvestering in Arnhems industriepark

IPKW, het voormalige terrein van de AKU (Algemene Kunstzijde Unie) en later AkzoNobel, werd in 2003 door Schipper Bosch gekocht en huisvest zo’n 80 bedrijven die veelal werken aan duurzame energie-gerelateerde producten en diensten.

Ruimte creëren

IPKW-eigenaar Schipper Bosch brengt samen met een consortium van ABN Amro, Rabobank, Triodos Bank en ASR tientallen miljoenen bij elkaar om het bedrijvenpark de komende jaren verder te verduurzamen en ruimte te creëren voor nieuwe bedrijven om zich er te vestigen.

200 extra laadpalen

Het bedrag wordt onder andere geïnvesteerd in een groene rand om het park heen, een duidelijker onderscheid tussen het industriële gedeelte en het campusdeel, 200 extra laadpalen voor elektrische auto’s en de transformatie en renovatie van diverse gebouwen, waaronder het nieuwe hoofdkantoor van Allego, dat slimme laadoplossingen biedt.

Ambitie 2025

‘Met deze investeringen kunnen we de werkomgeving van zo’n 1.900 mensen nog verder verbeteren én ontstaat er ruimte voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen’, aldus  IPKW-directeur Kevin Rijke. ‘We vormen op dit moment al een sterk groeiend cluster van bijvoorbeeld waterstof- en batterijbedrijven. Deze investeringen brengen onze ambitie om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn weer een stap dichterbij.’

Reageer op dit artikel