nieuws

Exporo wil half miljard in Nederlands vastgoed steken

Financieel

Exporo wil half miljard in Nederlands vastgoed steken

Exporo wil de komende drie jaar meer dan een half miljard euro investeren in Nederlands vastgoed van verschillende categorieën.

Het Duitse vastgoedbeleggingsplatform is daarvoor een samenwerking aangegaan met Unifore Real Estate. De focus ligt op middelgrote acquisities tussen vijf en vijftien miljoen euro met risicoprofiel core of core plus. De partners verwachten nog in 2019 de eerste Nederlandse vastgoedobjecten te verwerven.

Exporo biedt particuliere beleggers een online platform om bedragen vanaf duizend euro in vastgoed te investeren. De coupon ligt gemiddeld op 4-6 procent en is gebaseerd op het operationeel resultaat plus tachtig procent van de waardestijging over een periode van tien jaar.

Online secundaire markt

Beleggers kunnen hun aandelen op ieder moment via het Exporo-platform verkopen. Exporo heeft onlangs de onderliggende infrastructuur gewijzigd in blockchain om de processen efficiënter en transparanter te maken en meer dan 80 procent te besparen op de transactiekosten.

Exporo trok meer dan 500 miljoen euro aan van investeerders en groeit naar eigen zeggen jaarlijks meer dan honderd procent. Onlangs fuseerde Exporo met Zinsland, het op een na grootste platform met 90 miljoen aangetrokken kapitaal. Daarmee is het marktaandeel in Duitsland gestegen tot boven 85 procent.

Nederland eerste nieuwe markt

Onlangs haalde Exporo 43 miljoen euro op met een aandelenuitgifte aangestuurd door het in Parijs gevestigde VC Fund Partech Growth, Daarmee kan het platform verder groeien in Duitsland en de activiteiten uitbreiden naar andere Europese landen. Nederland is de eerste nieuwe markt na Duitsland en Oostenrijk.

Vanaf de tweede week van oktober kunnen Nederlandse particuliere beleggers via de Nederlandse portal van Exporo in Duits vastgoed beleggen. Vanaf november van dit jaar zullen de Nederlandse gebouwen die door Exporo worden verworven, eveneens worden aangeboden aan zowel Duitse als Nederlandse particuliere beleggers. In begin 2020 zullen ook Franse particuliere beleggers en gebouwen worden toegevoegd.

Reageer op dit artikel