nieuws

Wethouder Everhardt opent Creative Valley Utrecht CS

Financieel

Wethouder Everhardt opent Creative Valley Utrecht CS
Opening Creative Valley Utrecht CS

Wethouder Stationsgebied Victor Everhardt van de gemeente Utrecht heeft vrijdag 20 september het nieuwe Creative Valley Utrecht CS aan het Stationsplein 32 in Utrecht geopend.

Creative Valley is samen met het Inntel Hotel, Albert Heijn en Trainmore onderdeel van de ontwikkeling van een zogeheten ’24-uurs-hub’ aan  het nieuwe Stationsplein van Utrecht CS. Het complex is ontworpen door Monk Architecten uit Utrecht. Dura Vermeer Bouw realiseerde het en Void interieurarchitectuur was verantwoordelijk voor het interieur.

Creative Valley Utrecht CS is de tweede locatie binnen het Creative Valley-concept. Het omvat  kantoren, co-work spaces, een vergadercentrum en veertien dakappartementen voor kort verblijf. De eerste locatie van Creative Valley – geopend in 2010 en op dat moment één van de eerste co-working concepten in Nederland – ligt op Business Park Papendorp.

Kantoren en co-working spaces

Creative Valley Utrecht CS biedt co-working spaces voor zelfstandigen, start-ups en boutique bedrijven, kantoorstudio’s voor teams van vier tot zes personen en private lofts van 150 tot 3.000 m2 voor creatieve corporates. Zowel de huurders van de studio’s, de private lofts als van de co-workspaces worden ‘members’ binnen de actieve community en kunnen gebruikmaken van voorzieningen in het gebouw, inclusief de biologische brasserie, serviced boardrooms, ondersteunende diensten en permanente kunstexposities. Inmiddels is het gebouw bijna volledig verhuurd. Er zijn alleen nog werkplekken en een aantal kantoorstudio’s beschikbaar.

Opening Creative Valley Utrecht CS

Opening Creative Valley Utrecht CS

Vergaderconcept Collectiv

Op de eerste verdieping ligt het nieuwe vergaderconcept Creative Valley Collectiv. Collectiv staat voor samen werken, samen ideeën uitwisselen en samen resultaat boeken in een intieme, stijlvolle en inspirerende omgeving. Collectiv bestaat uit zes flexibele, multifunctionele en goed geoutilleerde meeting- en eventruimtes, geschikt voor groepen van twee tot vijftig personen. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van diverse ruimtes voor ontspanning, lunch of korte break.

Creative Valley Nest

Op het groene dak ligt Creative Valley Nest: veertien dakappartementen van vijftig m2 voor een short stay-verblijf van minimaal twee weken en maximaal zes maanden. De appartementen hebben een wegklapbaar kingsize bed en luxueuze keuken en schuifwanden zodat meerdere ruimtes kunnen worden gecreëerd. De appartementen zijn bereikbaar via een eigen lift en bieden uitzicht over de hele stad Utrecht.

Deze ontwikkeling ontving eerder in 2019 een nominatie voor de prestigieuze StiB Award.

Foto's

Reageer op dit artikel