nieuws

‘We Work wil integriteitsbeleid verbeteren’

Financieel

‘We Work wil integriteitsbeleid verbeteren’
Een vestiging van flexoffice-aanbieder We Work in New York.

We Work hoopt investeerders te paaien voor zijn voorgenomen beursgang, door zijn interne integriteitsbeleid op de schop te nemen.

Dat meldt persbureau Bloomberg op gezag van ingewijden. Eerder kwam al naar buiten dat de Amerikaanse aanbieder van gedeelde werkruimten overweegt zijn beursdebuut uit te stellen wegens tegenvallende interesse van investeerders. Potentiële beleggers zouden worden afgeschrikt door onder meer de manier waarop integriteitsregels worden gehandhaafd, de zogeheten corporate governance.

Daar zou het miljardenbedrijf nu iets aan willen doen. Welke wijzigingen het bedrijf in gedachten heeft is niet bekend. De bezwaren van beleggers hebben onder meer te maken met het feit dat We Work huur betaalt aan topman en mede-oprichter Adam Neumann en hem geld uitleende. Ook zou zijn stemrecht te groot zijn. Het bedrijf zette eerder al stapjes, zoals het toevoegen van een vrouw aan zijn bestuur. Ook gaf Neumann een miljoenenbonus in aandelen terug.

15 miljard

Dan zijn de problemen voor We Work echter nog niet verholpen. De beurswaarde werd enkele maanden nog ingeschat op 65 miljard dollar. De zorgen over corporate governance en het bedrijfsmodel hebben daar een flinke hap uitgenomen. Begeleidende banken vrezen dat de teller bij een beursgang nu zou blijven steken op 15 miljard dollar.

Grootaandeelhouder Soft Bank heeft dan ook aangedrongen op uitstel van de stap naar de beurs omdat bij een te lage waardering de miljardeninvestering niets of nauwelijks iets oplevert. De knoop wordt uiteindelijk doorgehakt door Neumann, die het voor het zeggen heeft en een groot voorstander is van de beursgang.

Reageer op dit artikel