nieuws

‘Van Pol Beheer op rand afgrond’

Financieel

‘Van Pol Beheer op rand afgrond’

Het bedrijf van de in juli overleden ondernemer Piet van Pol verkeert in grote problemen.

Dat meldt 1Limburg. Van Pol Beheer heeft uitstel van betaling tot eind oktober 2019, maar het is de vraag of een faillissement voor die tijd is af te wenden. Topman Van Pol speelde jarenlang een hoofdrol in het strafproces tegen politicus Jos van Rey. In die zaak werd ook hij veroordeeld. Van Pool vocht door tot aan de Hoge Raad maar overleed op de dag dat die uitspraak deed.

Politie-inval

‘Deze neergang lijkt het gevolg te zijn van de politie-inval (in 2013, red.) en het daaropvolgende strafrechtelijke traject’, vertelt bewindvoerder Christian Slegers. ‘Hierdoor zijn nieuwe projecten en opdrachten uitgebleven en zijn liquiditeitsproblemen ontstaan.’

Hoe groot de schuld van het bedrijf is, weet Slegers nog niet. ‘Dit wordt nog geïnventariseerd.’ Hoewel de vennootschap geen eigen projecten heeft, is Van Pol Beheer via dochterbedrijven verbonden aan drie verschillende projecten. Slegers verzekert dat de surseance van betaling geen effect heeft op deze projecten.

Reageer op dit artikel