nieuws

Q-Park neemt concurrent P1 over

Financieel

Q-Park neemt concurrent P1 over

Q-Park heeft alle aandelen overgenomen van P1, een Nederlands familiebedrijf dat parkeerfaciliteiten exploiteert en beheert.

Dat heeft Q-Park bekendgemaakt. Q-Park beheert in zeven Europese landen in totaal 475.000 parkeerplaatsen. P1 is actief op tachtig locaties in Nederland.

‘We zijn blij dat we een parkeerbedrijf hebben gevonden dat qua visie en kwaliteitsprofiel goed bij ons past. Met zijn omvang, actieve investeringsplannen en digitale innovaties zal Q-Park de parkeerervaring van zijn klanten in Nederland naar een geheel nieuw niveau tillen’, aldus Vladan Jankovic, managing director van P1.

Frank De Moor, ceo van Q-Park, ziet de overname als ‘een geweldige kans om onze diensten op de Nederlandse markt te optimaliseren en om samen met publieke en private belanghebbenden slimme mobiliteitsoplossingen te creëren die Nederlandse steden toegankelijk, leefbaar en economisch rendabel houden.’

Reageer op dit artikel