nieuws

Knottnerus (RNHB) hoeft niet te getuigen

Financieel

CEO Ivo Knottnerus van vastgoedbank RNHB (voormalig onderdeel van Rabobank) hoeft toch niet te getuigen in de rechtszaak die de Utrechtse vastgoedhandelaar Marco Hoogeveen tegen de bank heeft aangespannen. 

Knottnerus (RNHB) hoeft niet te getuigen
Ivo Knottnerus

Het draait in de kwestie om de aankoop van een pand aan de Nieuwegracht in hartje Utrecht in 2006. Hoogeveen verhuurt het pand na verbouwing aan twee huurders voor duizend euro per maand per woonruimte. De bewoners komen echter op basis van het puntensysteem tegen de hoge huur in verweer, waarna deze wordt verlaagd naar zeshonderd euro.

In betalingsproblemen

De aangepaste huurovereenkomsten worden een probleem als Hoogeveen in 2014 in betalingsproblemen komt. Zijn bedrijf gaat in dat jaar bankroet, waarna hypotheekverstrekker FGH (in 2018 deel overgegaan naar Rabobank) zijn hypotheekrechten op het onroerend goed van Hoogeveen opeist. Tegelijkertijd laat FGH hem opnemen in het frauderegister voor hypotheken, omdat de bank hem op basis van de oorspronkelijke huurcontracten van 1.000 per maand teveel hypotheek zou hebben verstrekt.

Nog geen huurcontract

Met die laatste beschuldiging maakte de rechter al in 2014 korte metten. Op het moment dat FGH de hypotheek verstrekte voor het pand in hartje Utrecht was er überhaupt nog geen sprake van een huurcontract. Een gesprek over een minnelijke schikking in 2018, op aandringen van de rechtbank, draaide op niets uit. Hoogeveen wilde onder meer ceo Ivo Knottnerus van rechtsopvolger RNHB oproepen als getuige. Dat verzoek heeft de rechtbank Midden-Nederland nu afgewezen.

Reageer op dit artikel