nieuws

Innocent eerste bedrijf op Food Hub Rotterdam

Financieel

Sappenproducent Innocent is het eerste bedrijf dat bouwt op de Food Hub in Rotterdam.

Innocent eerste bedrijf op Food Hub Rotterdam

Dat meldt Rijnmond.nl. Binnen een jaar staat hier één van de meest duurzame fabrieken ter wereld. The Blender – zoals de fabriek gaat heten – wordt volledig CO2-neutraal. Ook wordt zoveel mogelijk duurzaam gewerkt tijdens de bouw en bij het productieproces.

Het bedrijf investeert 223 miljoen euro in de fabriek. De sappen zijn bestemd voor zeventien Europese landen.

Rotterdam Food Hub, een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, is een zestig hectare groot gebied voor bedrijven in de agro-foodbranche. Kades en wegen worden aangelegd om het gebied toegankelijk te maken. En er komen ligplaatsen voor de binnenvaartschepen, zodat gekoelde en bevroren lading snel opgeslagen, bewerkt en getransporteerd kan worden.

‘De komst van Innocent is een mooie nieuwe ontwikkeling voor de haven, vlakbij de containerterminals’, zegt ceo Allard Castelein. ‘Het is een innovatief en duurzaam bedrijf dat tweehonderd nieuwe banen gaat opleveren. We hopen dat we met hun komst meer bedrijven in de foodsector mogen verwelkomen.’

Het terrein lag al tientallen jaren braak. Ooit was het een natuurreservaat, later waren er plannen om een olieterminal te bouwen maar zover kwam het nooit.

Reageer op dit artikel