nieuws

GPR lanceert regionale ESG-indexen

Financieel

Indexleverancier Global Property Research (GPR) heeft op basis van data van GRESB drie series regionale ESG-indices gelanceerd.

GPR lanceert regionale ESG-indexen
Jeroen Vreeker, hoofd van het GPR Index Team.

De indices zijn bedoeld voor institutionele beleggers en laten de prestaties van  beursgenoteerde vastgoedondernemingen op het gebied van Environmental, Social en Governance (ESG) zwaarder meewegen. Het betreft: GPR Europe ESG+ Index, GPR Europe ex-UK ESG+ Index,  en GPR Eurozone ESG+ Index. Elke index bevat de 50 meest liquide vastgoedfondsen in de betreffende regio.

Vooral pensioenfondsen, maar ook andere institutionele en private beleggers, laten de prestaties van vastgoedondernemingen op het gebied van ESG de laatste jaren steeds zwaarder meewegen in hun investeringsbeslissingen.

Jeroen Vreeker, hoofd van het GPR Index Team: ‘ESG is een onderwerp dat steeds meer wordt meegenomen door institutionele beleggers bij het vergelijken van de prestaties van hun investeringen in beursgenoteerde vastgoedondernemingen. De ESG+ index series dekken inmiddels het grootste deel af  van de marktkapitalisatie van de relevante GPR General Quoted Index. Maar ze blijven sterk gediversifieerd naar landen en sectoren. Tegelijkertijd worden minder liquide vastgoedaandelen zoals altijd gemeden. De ESG+ index series vormen derhalve een waardevolle aanvulling op onze benchmarking oplossingen op maat voor onze klanten.’

‘De lancering van de  ESG+ index series betekent een nieuwe mijlpaal voor GRESB’s doelstelling om een antwoord te geven op de vraag van beleggers naar gestandaardiseerde ESG producten’, aldus  Sander Paul van Tongeren, co-founder en Managing Director van GRESB in Amsterdam.

Reageer op dit artikel