nieuws

Eurocommercial profiteert van stijgende huren

Financieel

Eurocommercial profiteert van stijgende huren

Eurocommercial Properties (ECP) heeft in het gebroken boekjaar 2018/2019 huurgroei geboekt.

Dat blijkt uit het persbericht met de resultaten van ECP over het gebroken boekjaar 2018/2019. Bij verlengingen en -vernieuwingen steeg de huurprijs met 8,9 procent op jaarbasis. De totale huurinkomsten stegen like-for-like met 2,1 procent en de netto huurinkomsten namen toe met 3,9 procent.

Wel leed ECP pijn in Frankrijk, met een waardedaling van de poretefeuille met 2,1 procent. ‘Onze centra blijven goed presteren met een positieve omzetgroei over het jaar. Dat geldt alleen niet in Frankrijk waar demonstranten de toegang tot de centra blokkeren, waardoor de omzetgroei tot -1,8 procent daalde’, aldus ECP. De totale omzet van de huurders van ECP steeg met 0,3 procent. Ook Vastned ondervond de pijn van de protesten in Frankrijk.

Handelsoorlogen

ECP is tevreden over het afgesloten boekjaar. ‘Ondanks de vertragende Europese economieën, de vrees voor wereldhandelsoorlogen en de Franse gilets jaunes-protesten, was ons boekjaar 2019 goed in termen van huurinkomsten en vacatures. De waarderingen van onroerend goed zijn stabiel met een zeer kleine daling van 0,4 procent voor de totale portefeuille. Onze winst is gestegen ondanks de verkoop van bezittingen. We zullen het dividend dit jaar nog een keer verhogen en vanaf volgend jaar naar twee dividendbetalingen per jaar gaan, zonder enige vermindering van de totale uitbetaling.’

De top van ECP stelt een dividend voor van 2,18 euro per certificaat tegen 2,15 euro in het vorige boekjaar.

Reageer op dit artikel