nieuws

We Work boekt fors verlies in aanloop beursgang

Financieel

We Work boekt fors verlies in aanloop beursgang
Een vestiging van flexoffice-aanbieder We Work in New York.

We Work heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van bijna 690 miljoen dollar in de boeken gezet.

Dat maakte de aanbieder van werkruimte bekend bij het indienen van zijn plannen voor een beursgang in New York dit najaar. Het is voor het eerst dat er zulke gedetailleerde cijfers van We Work naar buiten komen.

In dezelfde periode vorig jaar kwam We Work onder de streep nog zo’n 628 miljoen dollar tekort en in heel 2018 werd een verlies van bijna 2 miljard dollar geleden. De omzet ging vorig jaar wel hard omhoog, naar 1,8 miljard dollar van 886 miljoen dollar in 2017. Net als veel snelgroeiende bedrijven is We Work veel geld kwijt aan investeringen.

We Work, dat ook in Nederland kantoorruimtes voor start-ups aanbiedt, meldt aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC te mikken op een beursgang van ongeveer 1 miljard dollar. Dit cijfer wordt naar verwacht later nog aangepast. Persbureau Bloomberg meldt op basis van ingewijden dat het bedrijf eigenlijk een opbrengst van rond de 3,5 miljard dollar voor ogen zou hebben. Daarmee zou het de op een na grootste beursgang van het jaar worden na die van techbedrijf en taxidienst Uber Technologies.

Reageer op dit artikel