nieuws

Unibail schrijft 591 miljoen af op winkelcentra

Financieel

Unibail schrijft 591 miljoen af op winkelcentra

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) had in de eerste helft van 2019 tegenwind op de beleggingsmarkt voor winkelcentra.

Dat blijkt uit de resultaten die URW 31 juli bekendmaakte. De vastgoedbelegger schreef 591 miljoen euro af op het constante deel van zijn portefeuille winkelcentra (like-for-like). Dat komt neer op een afboeking van 1,2 procent. Per 30 juni 2019 stonden de winkelcentra bij URW voor 55,72 miljard euro in de boeken.

Niettemin spreekt de vastgoedbelegger van solide resultaten. De verkopen van huurders van de zogeheten flagship-bestemmingen stegen met 5,7 procent in continentaal Europa, 7,1 procent in het Verenigd Koninkrijk en 4,9 procent in de Verenigde Staten.

De netto huurinkomsten stegen like-for-like met 3,3 procent. Voor winkelcentra in Europa bleef die groei iets achter: 2,1 procent. Nederland was like-for-like goed voor een groei met 0,4 procent naar 28 miljoen euro. De totale netto huurinkomsten van URW bedroegen in de eerste jaarhelft 1,254 miljard euro.

Reageer op dit artikel