nieuws

Studentenhuisvester Xior maakt winstsprong

Financieel

De winst per aandeel van studentenhuister Xior is in het eerste halfjaar met 17 procent gestegen tot 0,75 euro.

Studentenhuisvester Xior maakt winstsprong
Complex van Xior in Wageningen.

Dat meldt het Belgische beursfonds, dat een aanzienlijk deel van zijn bezittingen in Nederland heeft liggen.

In het eerste kwartaal van 2019 heeft Xior haar intrede aangekondigd in de Spaanse en Portugese markt. Xior realiseerde hiermee een belangrijke stap in de verdere uitrol van haar groeiplan waarbij ernaar gestreefd wordt om van het Iberische schiereiland een tweede thuismarkt te maken naast de Benelux.

De waarde van de vastgoedportefeuille steeg tot 982 miljoen euro, een stijging van 20,5 procent  ten opzichte van eind  2018. Als alle acquisities en herontwikkelingen in de gecommitteerde pipeline gerealiseerd worden, stijgt de portefeuille naar meer dan 1, 1 miljard euro, met circa 9.000 verhuurbare studentenunits.

De bezettingsgraad liep iets terug van 98,45 procent in de eerste helft 2018 tot  98,08 euro in de verslagperiode.

De schuldgraad steeg echter aanzienlijk van 49,32 procent  per 31 december 2018 tot 54,42 procent.

Xior verwacht dit jaar een winst per aandeel van 1,60 euro. Dat betekent een stijging van 9,6 procent ten opzichte van 2018, terwijl  het aantal uitstaande aandelen toenam met 76,5 procent in de loop van 2018 en 2019.

Reageer op dit artikel