nieuws

Patrizia verwacht stijging acquisities

Financieel

Vastgoedvermogensbeheerder Patrizia heeft in het eerste halfjaar van 2019 voor 3 miljard euro transacties verricht.

Patrizia verwacht stijging acquisities
Een van de verkochte woningcomplexen in Nederland.

Dat blijkt uit het halfjaar verslag van de Duitse vastgoedonderneming, die ook in Nederland actief is.

De beheerde vastgoedportefeuille groeide gedurende de verslagperiode van 41 miljard euro eind 2018 naar 41,6 miljard euro. Daarvan is ongeveer 2 miljard in ons land belegd. Het bedrijf deed vorige maand van zich spreken in Nederland door de verkoop van 18 regionale wooncomplexen aan Heimstaden voor 97,4 miljoen euro.

Patrizia bevestigde de eerder uitgesproken verwachting dat de beheerde portefeuille dit jaar zal groeien met zo’n 3 à 4 miljard euro.  Ook het verwachte directe resultaat van 120 miljoen tot 130 miljoen euro voor heel 2019 is bevestigd.

In het eerste half jaar groeide de operationele inkomsten met 8,9 procent tot 79 miljoen euro.  Inkomsten uit management fees (+19,7 procent) en prestatie gerelateerde fees (+75,2 procent) zaten stevig in de lift.  Transactie gerelateerde fees daalden echter met 30 procent. Verwachting is dat laatst genoemde post door de uitgesproken kooplust in de tweede helft van het jaar zal groeien.

Reageer op dit artikel