nieuws

M3 Self-Storage overgenomen

Financieel

Een joint venture van het Britse Safestore en het Amerikaanse Carlyle heeft het Nederlandse zelfopslagbedrijf M3 Self-Storage overgenomen.

M3 Self-Storage overgenomen

Dat meldt de Carlyle Group, een grote investeringsmaatschappij die wereldwijd actief is. De overgenomen onderneming exploiteert zes locaties  in Amsterdam en Haarlem met een oppervlakte van in totaal  27.500 m2. Safestore investeert 5 miljoen euro in het gezamenlijke bedrijf en verkrijgt een belang van 20 procent en  zal ook beheersdiensten leveren.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt, maar naar verluidt zou de overnamesom in de tientallen miljoenen euro belopen.  Oprichter en grootaandeelhouder van M3 is Theo Spanjaart.

De Nederlandse markt voor zelfopslag is in omvang de vierde van  Europa met bijna 1 miljoen m2 opslagruimte en 303 locaties. De joint venture  wil flink verder groeien in ons land  en Europa door overname van bestaande centra en investeringen in nieuwe projecten.

Carlyle Group houdt een belang van 80 procent in de JV. De investering wordt gedaan door Carlyle Europe Realty (CER), een pan-European vastgoedfonds met een fondsvolume van 540 miljoen euro.

Marc-Antoine Bouyer, Managing Director, Carlyle Europe Realty, toonde zich zeer gelukkig met de overname van M3 Self Storage. Partner Safestore heeft sinds 2016 180 miljoen pond geïnvesteerd in 38 nieuwe centra in het Verenigd Koninkrijk en Parijs.

Ceo-Frederic Vecchioli van Safestore: ‘De acquisitie van M3  verschaft ons een prachtig platform en toegang tot de attractieve Nederlandse markt.’

Reageer op dit artikel